Archív článkov
Líška Hrdzavá (Biológia a Etológia)
28.11.2013 13:20
Líška Hrdzavá Vulpes Vulpes
Líška Hrdzavá lat. Vulpes Vulpes patrí medzi psovité šelmy. Líška je hrdzavohnedo a hrdzavožlto zafarbená so strieborným nádychom, širokou škálou farebnej variability.
Podhrdlie a brucho má bielej farby. Hmotnosť dosahuje 4-10 Kg. Chvost...
Ragú z Diviny v kukuričnom kruhu
14.11.2013 01:46
Ragú z Diviny v kukuričnom kruhu
Potrebujeme:
750g Diviny (stehno, alebo pliecko)
Soľ
Čerstvo pomleté čierné korenie
2 Lyžice múky
100g Prerastanej slaniny
2 Lyžice oleja
1 Veľkú cibuľu
2,5dcl Divinového...
Kotlety z Diviaka s cesnakom
14.11.2013 01:43
Kotlety z Diviaka s cesnakom
Potrebujeme:
4 Kotlety z diviaka
Cesnak
Soľ
50g Masti
Rasca
Postup:
Z odblaneného a tuku zbaveného chrbta odsekneme 4 kotlety. Z jednej strany ich naklepeme, potrieme prelisovaným...
Srnčí chrbát na bretónsky spôsob
14.11.2013 01:36
Srnčí chrbát na bretónsky spôsob
Potrebujeme:
1kg Srnčieho chrbta s kosťou
1 Lyžičku soli
1 Lyžicu masla
1 Citrón
1 Lyžičku zmesi čierného korenia
1 Lyžičku klinčekov
1 Lyžičku šalvie
1 Lyžičku bazalky
Bobkový...
Srnčie steaky flambované s pikantným ovocím
14.11.2013 01:25
Srnčie steaky flambované s pikantným ovocím
Potrebujeme:
8 Rezňov so srnčieho chrbta
4 Borievkové bobuľky
1/2 Bobkového listu
4 Lyžice oleja
2 Kiwi
0,2-0,5dcl Koňaku
Štipku škorice
Štipku cukru
150g Kyslej...
Pečený Bažant s ananásom
14.11.2013 01:18
Pečený Bažant s ananásom
Potrebujeme:
1,6kg Očisteného bažanta
100g Slaniny
1 Lyžičku soli
Celé čierné korenie
200g Ananásu
1dcl šťávy z ananásového kompótu
2 Cibule
1 Lyžicu...
Pikantné Bažantie prsia
14.11.2013 01:11
Pikantné Bažantie prsia
Potrebujeme:
4 Bažantie Prsia
Olivový olej
1 Lyžicu citrónovej kôry
1 Lyžicu majoránu
1 Lyžicu tymianu
Mleté čierné korenie
Soľ
2 Lyžice masla
0,8dcl Sherry
0,2dcl Koňaku
3...
Brusnicová Divina so zemiakovými dolkami
14.11.2013 00:30
Brusnicová Divina so zemiakovými dolkami
Potrebujeme:
1kg Diviačieho stehna
2 Mrkvy
1 Petržlen
1/2 Zeleru
1/2 Kalerábu
1 Malá cibuľa
4-5 Strúčikov cesnaku
1 Lyžicu octu
1 Bobkový list
2 Zrnká nového korenia
5...
Diviačie rebierka na špiku
14.11.2013 00:26
Diviačie rebierka na špiku
Potrebujeme:
700g Diviačieho chrbta
40g Masti
100g Cibule
50g Zeleru
20g Hladkej múky
Soľ
Čierné korenie
50g Špiku
Postup:
Z očisteného diviačieho chrbta...
Poľný Zajac na smotane
14.11.2013 00:20
Poľný Zajac na smotane
Potrebujeme:
Zajačie kýty a chrbát
100g Masla
100g Koreňovej zeleniny
50g Cibule
1/2 Citróna
1/4l Smotany
1/2l Mlieka
50g Slaniny
60g Hladkej múky
Soľ
Nové...
Záznamy: 1 - 10 zo 39