Archív článkov

Líška Hrdzavá (Biológia a Etológia)

28.11.2013 13:20
Líška Hrdzavá      Vulpes Vulpes  Líška Hrdzavá lat. Vulpes Vulpes patrí medzi psovité šelmy. Líška je hrdzavohnedo a hrdzavožlto zafarbená so strieborným nádychom, širokou škálou farebnej variability. Podhrdlie a brucho má bielej farby. Hmotnosť dosahuje 4-10 Kg. Chvost...

Ragú z Diviny v kukuričnom kruhu

14.11.2013 01:46
Ragú z Diviny v kukuričnom kruhu      Potrebujeme:    750g Diviny (stehno, alebo pliecko)  Soľ  Čerstvo pomleté čierné korenie  2 Lyžice múky  100g Prerastanej slaniny  2 Lyžice oleja  1 Veľkú cibuľu  2,5dcl Divinového...

Kotlety z Diviaka s cesnakom

14.11.2013 01:43
Kotlety z Diviaka s cesnakom      Potrebujeme:    4 Kotlety z diviaka  Cesnak  Soľ  50g Masti  Rasca    Postup:    Z odblaneného a tuku zbaveného chrbta odsekneme 4 kotlety. Z jednej strany ich naklepeme, potrieme prelisovaným...

Srnčí chrbát na bretónsky spôsob

14.11.2013 01:36
Srnčí chrbát na bretónsky spôsob      Potrebujeme:    1kg Srnčieho chrbta s kosťou  1 Lyžičku soli  1 Lyžicu masla  1 Citrón  1 Lyžičku zmesi čierného korenia  1 Lyžičku klinčekov 1 Lyžičku šalvie  1 Lyžičku bazalky  Bobkový...

Srnčie steaky flambované s pikantným ovocím

14.11.2013 01:25
Srnčie steaky flambované s pikantným ovocím      Potrebujeme:    8 Rezňov so srnčieho chrbta  4 Borievkové bobuľky  1/2 Bobkového listu  4 Lyžice oleja  2 Kiwi  0,2-0,5dcl Koňaku  Štipku škorice  Štipku cukru  150g Kyslej...

Pečený Bažant s ananásom

14.11.2013 01:18
Pečený Bažant s ananásom      Potrebujeme:    1,6kg Očisteného bažanta  100g Slaniny  1 Lyžičku soli  Celé čierné korenie  200g Ananásu  1dcl šťávy z ananásového kompótu  2 Cibule  1 Lyžicu...

Pikantné Bažantie prsia

14.11.2013 01:11
Pikantné Bažantie prsia      Potrebujeme:    4 Bažantie Prsia  Olivový olej  1 Lyžicu citrónovej kôry  1 Lyžicu majoránu  1 Lyžicu tymianu  Mleté čierné korenie  Soľ 2 Lyžice masla  0,8dcl Sherry  0,2dcl Koňaku  3...

Brusnicová Divina so zemiakovými dolkami

14.11.2013 00:30
Brusnicová Divina so zemiakovými dolkami      Potrebujeme:    1kg Diviačieho stehna 2 Mrkvy 1 Petržlen  1/2 Zeleru  1/2 Kalerábu  1 Malá cibuľa  4-5 Strúčikov cesnaku  1 Lyžicu octu  1 Bobkový list  2 Zrnká nového korenia 5...

Diviačie rebierka na špiku

14.11.2013 00:26
Diviačie rebierka na špiku      Potrebujeme:    700g Diviačieho chrbta  40g Masti  100g Cibule  50g Zeleru  20g Hladkej múky  Soľ  Čierné korenie  50g Špiku   Postup:      Z očisteného diviačieho chrbta...

Poľný Zajac na smotane

14.11.2013 00:20
Poľný Zajac na smotane      Potrebujeme:    Zajačie kýty a chrbát  100g Masla  100g Koreňovej zeleniny  50g Cibule  1/2 Citróna  1/4l Smotany  1/2l Mlieka  50g Slaniny  60g Hladkej múky  Soľ  Nové...
Záznamy: 1 - 10 zo 39
1 | 2 | 3 | 4 >>