Poľný Zajac na smotane
Poľný Zajac na smotane
Potrebujeme:
- Zajačie kýty a chrbát
- 100g Masla
- 100g Koreňovej zeleniny
- 50g Cibule
- 1/2 Citróna
- 1/4l Smotany
- 1/2l Mlieka
- 50g Slaniny
- 60g Hladkej múky
- Soľ
- Nové korenie
- Ocot
- Cukor
Postup:
Zajačie kýty a chrbát odblaníme a opláchneme pod tečúcou vodou. Popreťahujeme slaninou a posolíme. Na masle speníme očistenú na plátky pokrájanú zeleninu a cibuľu s novým korením a citrónovou kôrou. Potom pridáme mäso, v zelenine ho opečieme, podlejeme mierne vodou a dusíme pod vekom až zmäkne.
Mäkké mäso vyberieme, šťavu vydusíme na tuk, zaprášime hladkou múkou, zapražíme, zalejeme vodou a mliekom, rozmiešame a za neustáleho miešania varíme. Omáčku prichutíme cukrom, citrónovou šťavou, octom a dosolíme. Pre koncom varu pridáme smotanu, omáčku povaríme a precedíme.
Zajačie mäso porcujeme a prelievame omáčkou. Ako prílohu podávame knedlíky.
Prajeme dobrú chuť!