Poľný Zajac na smotane

14.11.2013 00:20

Poľný Zajac na smotane 

 

 

Potrebujeme: 

 

  1. Zajačie kýty a chrbát 
  2. 100g Masla 
  3. 100g Koreňovej zeleniny 
  4. 50g Cibule 
  5. 1/2 Citróna 
  6. 1/4l Smotany 
  7. 1/2l Mlieka 
  8. 50g Slaniny 
  9. 60g Hladkej múky 
  10. Soľ 
  11. Nové korenie 
  12. Ocot 
  13. Cukor 

 

Postup: 

 

 

Zajačie kýty a chrbát odblaníme a opláchneme pod tečúcou vodou. Popreťahujeme slaninou a posolíme. Na masle speníme očistenú na plátky pokrájanú zeleninu a cibuľu s novým korením a citrónovou kôrou. Potom pridáme mäso, v zelenine ho opečieme, podlejeme mierne vodou a dusíme pod vekom až zmäkne.

Mäkké mäso vyberieme, šťavu vydusíme na tuk, zaprášime hladkou múkou, zapražíme, zalejeme vodou a mliekom, rozmiešame a za neustáleho miešania varíme. Omáčku prichutíme cukrom, citrónovou šťavou, octom a dosolíme. Pre koncom varu pridáme smotanu, omáčku povaríme a precedíme.

Zajačie mäso porcujeme a prelievame omáčkou. Ako prílohu podávame knedlíky. 

 

Prajeme dobrú chuť!