Srnčie steaky flambované s pikantným ovocím
Srnčie steaky flambované s pikantným ovocím
Potrebujeme:
- 8 Rezňov so srnčieho chrbta
- 4 Borievkové bobuľky
- 1/2 Bobkového listu
- 4 Lyžice oleja
- 2 Kiwi
- 0,2-0,5dcl Koňaku
- Štipku škorice
- Štipku cukru
- 150g Kyslej smotany
- 1,25dcl šťavy z pečeného mäsa
- 5 Lyžíc brusníc
- 1 Lyžicu hladkej múky
- 2 Lyžice masla
- Červené víno
- Soľ
- Mleté čierné korenie
Postup:
Borievky a bobkový list dôkladne rozdrvíme, zmiešame s olejom a mäso tým potrieme. Prikryté dáme na 6 hodín marinovať. Kiwi ošúpeme, nakrájame na plátky, poprášime škoricou a cukrom, pokvapkáme koňakom a prikryjeme. Kyslú smotanu rozhabarkujeme s mäsovým vývarom, múkou a 1 lyžicou brusníc. Zoškrabeme korenie s rezňov, olej precedíme, na panvici ho poriadne rozpálime. Rezne opečieme do hneda, podlejeme zapáleným koňakom a preložíme na horúci podnos. Obložíme kúskami masla, posolíme, okoreníme a prikryjeme. Rozmiešanú smotanu nalejeme na panvicu, pridáme červené víno a miešame, kým šťava nezhustne. Pridáme k rezňom, dochutíme. Servírujeme po ozdobení kiwi a brusnicami.
Prajeme dobrú chuť!