Srnčie steaky flambované s pikantným ovocím

14.11.2013 01:25

Srnčie steaky flambované s pikantným ovocím 

 

 

Potrebujeme: 

 

  1. 8 Rezňov so srnčieho chrbta 
  2. 4 Borievkové bobuľky 
  3. 1/2 Bobkového listu 
  4. 4 Lyžice oleja 
  5. 2 Kiwi 
  6. 0,2-0,5dcl Koňaku 
  7. Štipku škorice 
  8. Štipku cukru 
  9. 150g Kyslej smotany 
  10. 1,25dcl šťavy z pečeného mäsa 
  11. 5 Lyžíc brusníc 
  12. 1 Lyžicu hladkej múky 
  13. 2 Lyžice masla 
  14. Červené víno 
  15. Soľ 
  16. Mleté čierné korenie 

 

Postup: 

 

 

Borievky a bobkový list dôkladne rozdrvíme, zmiešame s olejom a mäso tým potrieme. Prikryté dáme na 6 hodín marinovať. Kiwi ošúpeme, nakrájame na plátky, poprášime škoricou a cukrom, pokvapkáme koňakom a prikryjeme. Kyslú smotanu rozhabarkujeme s mäsovým vývarom, múkou a 1 lyžicou brusníc. Zoškrabeme korenie s rezňov, olej precedíme, na panvici ho poriadne rozpálime. Rezne opečieme do hneda, podlejeme zapáleným koňakom a preložíme na horúci podnos. Obložíme kúskami masla, posolíme, okoreníme a prikryjeme. Rozmiešanú smotanu nalejeme na panvicu, pridáme červené víno a miešame, kým šťava nezhustne. Pridáme k rezňom, dochutíme. Servírujeme po ozdobení kiwi a brusnicami.

 

Prajeme dobrú chuť!