Srnčí steak s bylinkovým maslom
Srnčí steak s bylinkovým maslom
Potrebujeme:
- 600g Srnčej kýty
- Soľ
- Čierné korenie
- Vorčestrovskú omáčku
- 30g Oleja
- 50g Bylinkového masla
- 50g Šampiňónov
- Kapary
- 1/2 pomletej cibule
- Citrónová kôra
- Zelená petržlenová vňať
Postup:
Srnču kýtu odblaníme a pokrájame na hrubšie rezy, ktoré naklepeme ľahko paličkou, upravíme drievkom do aválu na steak, posolíme a okoreníme.
Podusené šampiňóny, kúsok citrónovej kôry, cibuľu, zelenú petržlenovú vňať a kapary posekáme nadrobno, posolíme a prepracujeme s maslom. Z bylinkového masla vyformujeme valček, ktorý necháme v chladničke stuhnúť.
Na rozpálenom oleji pečieme steak s každej strany asi 3 minúty.
Hotová steak dáme na zohriaty tanier a na povrch polžíme stuhnuté bylinkové maslo. ako prílohu podávame upražené zemiaky a rôzne zeleninové šaláty.
Prajeme dobrú chuť!