Srnčí steak s bylinkovým maslom

13.11.2013 23:11

Srnčí steak s bylinkovým maslom 

 

Potrebujeme: 

 

  1. 600g Srnčej kýty 
  2. Soľ 
  3. Čierné korenie 
  4. Vorčestrovskú omáčku 
  5. 30g Oleja 
  6. 50g Bylinkového masla 
  7. 50g Šampiňónov 
  8. Kapary 
  9. 1/2 pomletej cibule 
  10. Citrónová kôra 
  11. Zelená petržlenová vňať 

 

Postup: 

 

Srnču kýtu odblaníme a pokrájame na hrubšie rezy, ktoré naklepeme ľahko paličkou, upravíme drievkom do aválu na steak, posolíme a okoreníme.

Podusené šampiňóny, kúsok citrónovej kôry, cibuľu, zelenú petržlenovú vňať a kapary posekáme nadrobno, posolíme a prepracujeme s maslom. Z bylinkového masla vyformujeme valček, ktorý necháme v chladničke stuhnúť.

Na rozpálenom oleji pečieme steak s každej strany asi 3 minúty.

Hotová steak dáme na zohriaty tanier a na povrch polžíme stuhnuté bylinkové maslo. ako prílohu podávame upražené zemiaky a rôzne zeleninové šaláty.

 

Prajeme dobrú chuť!