Srnčí Guláš
Srnčí Guláš
Potrebujeme:
- 1kg Srnčie stehno
- 1kg Zemiakov
- 250g Cibule
- Gulášové korenie
- Sladká a štipľavá sušená paprika
- Mletá rasca
- Majorán
- Cesnák
- Soľ
- Fľaša tmavého piva
- 2dcl Červeného vína
- Olej
- 1 Fľaša zavaraného leča
Postup:
Na oleji speníme cibuľu, poprášime sladkou paprikou, pridáme na kocky nakrájané mäso. Opražíme, osolíme, podlejeme pivom a vínom, prichutíme mletou rascou a gulášovým korením. Podusíme. Keď je mäso skoro hotové, pridáme lečo bez šťavy a podusíme. Pridáme zemiaky a zalejeme vodou po úroveň zemiakov. Varíme, kým nie sú zemiaky mäkké. Na záver všetko zahustíme postrúhaným zemiakom, dolejeme zostatok piva a dochutíme majoránom, štipľavou paprikou a cesnakom.
Prajeme dobrú chuť!