Srnčí Guláš

13.11.2013 23:28

Srnčí Guláš 

 

Potrebujeme: 

 

  1. 1kg Srnčie stehno 
  2. 1kg Zemiakov 
  3. 250g Cibule 
  4. Gulášové korenie 
  5. Sladká a štipľavá sušená paprika 
  6. Mletá rasca 
  7. Majorán 
  8. Cesnák 
  9. Soľ 
  10. Fľaša tmavého piva 
  11. 2dcl Červeného vína 
  12. Olej 
  13. 1 Fľaša zavaraného leča 

 

Postup: 

 

Na oleji speníme cibuľu, poprášime sladkou paprikou, pridáme na kocky nakrájané mäso. Opražíme, osolíme, podlejeme pivom a vínom, prichutíme mletou rascou a gulášovým korením. Podusíme. Keď je mäso skoro hotové, pridáme lečo bez šťavy a podusíme. Pridáme zemiaky a zalejeme vodou po úroveň zemiakov. Varíme, kým nie sú zemiaky mäkké. Na záver všetko zahustíme postrúhaným zemiakom, dolejeme zostatok piva a dochutíme majoránom, štipľavou paprikou a cesnakom.

 

Prajeme dobrú chuť!