Pečený, plnený bažant
Pečený plnený Bažant :
Potrebujeme:
- 1 Ks Bažant kohút
- Anglická slanina
- Jablko
- Väčšia cibuľa
- 5-6 stručkov cesnaku (Každý podľa chuti)
- Bazalka tymian
- Maslo
- Škorica
- Červená mletá paprika
- Soľ
- Olej
POSTUP:
Vyháčkovaného bažanta stiahneme s kože (môžme použiť aj s kožou ošklbaného)a umyjeme ho vo vode. Ak je to možné vyberieme viditeľné broky.
Jablko nakrájame na plátky, rovnako tak aj slaninu. Štvrťku cibule postrúhame na trelku a natrieme ňou vnútro bažanta, kde potom následne vložíme jablká posypané škoricou. Môžme zašiť aby plnka nešla von ale nieje to nutné.
Na spodok zapekacej misky dáme trochu oleja a vložíme tam bažanta. Posolíme ho a na vrch potrieme bylinky + papriku rozrobenú v oleji.
Potom poukladáme plátky slaninky, ostatok cibule pokrájanej z cesnakom a na vrch ešte pridáme plátky masla.
Takto pripraveného bažanta vložíme do vyhriatej rúry a pečieme na 200-250°C do zlatista.
Počas pečenia podlievame hodne výpekom, aby bolo mäsko šťavnaté. Ako prílohu odporúčam zemiakovú kašu alebo ryžu (každý podľa svojej chuti). Na ozdobu môžete použiť brusnice. A na pitie skleničku dobrého vínka!
Prajeme dobrú chuť!