Pečený, plnený bažant

05.11.2013 14:20

Pečený plnený Bažant :

 

Potrebujeme: 

  • 1 Ks Bažant kohút 
  • Anglická slanina 
  • Jablko 
  • Väčšia cibuľa 
  • 5-6 stručkov cesnaku (Každý podľa chuti) 
  • Bazalka tymian 
  • Maslo 
  • Škorica 
  • Červená mletá paprika 
  • Soľ 
  • Olej 

 

POSTUP:

 

Vyháčkovaného bažanta stiahneme s kože (môžme použiť aj s kožou ošklbaného)a umyjeme ho vo vode. Ak je to možné vyberieme viditeľné broky.
Jablko nakrájame na plátky, rovnako tak aj slaninu. Štvrťku cibule postrúhame na trelku a natrieme ňou vnútro bažanta, kde potom následne vložíme jablká posypané škoricou. Môžme zašiť aby plnka nešla von ale nieje to nutné.
Na spodok zapekacej misky dáme trochu oleja a vložíme tam bažanta. Posolíme ho a na vrch potrieme bylinky + papriku rozrobenú v oleji. 
Potom poukladáme plátky slaninky, ostatok cibule pokrájanej z cesnakom a na vrch ešte pridáme plátky masla.
Takto pripraveného bažanta vložíme do vyhriatej rúry a pečieme na 200-250°C do zlatista.
Počas pečenia podlievame hodne výpekom, aby bolo mäsko šťavnaté. Ako prílohu odporúčam zemiakovú kašu alebo ryžu (každý podľa svojej chuti). Na ozdobu môžete použiť brusnice. A na pitie skleničku dobrého vínka!  

 

Prajeme dobrú chuť!