Pečené stehno z diviaka

05.11.2013 14:30
Pečené stehno z diviaka: 

 

Potrebujeme: 

 

  • 800g diviačého mäsa zo stehna 
  • Soľ 
  • Nahrubo potlčené čierné korenie 
  • Masť 
  • Petržlenová vňať 
  • 2 cibule 
  • 3 borievky 
  • Vývar z mäsoxu 

 

Postup: 

 

Odležané mäso odblaníme, umyjeme, osušíme, osolíme, okoreníme a zo všetkých strán opečieme na rozohriatej masti. 
Pridáme posekanú vňať, na kolieska pokrájanú cibuľu, borievky, podlejeme horúcim vývarom, prikryjeme a vo vyhriatej rúre pečieme domäkka. 
Počas pečenia obraciame a polievame šťavou. Potom odkryjeme a upečieme do ružova. 

 

Prajeme dobrú chuť!