Diviačie rebierka na špiku
Diviačie rebierka na špiku
Potrebujeme:
- 700g Diviačieho chrbta
- 40g Masti
- 100g Cibule
- 50g Zeleru
- 20g Hladkej múky
- Soľ
- Čierné korenie
- 50g Špiku
Postup:
Z očisteného diviačieho chrbta odsekneme čiastočne kosti, nasekáme rebierka a opláchneme ich vo vlažnej vode. Naklepe, po stranách nasekneme, aby sa pri dusení nekrútili. Opečieme ich na rozpálenej masti ana oboch stranách.
V mastiod pečenia opražíme do zlatista nadrobno nakrájanú cibuľu, pridáme celé čierne korenie, zalejeme vodou, vložíme mäso a dusíme pod vekom do mäkka.
Mäkké rebierka vyberieme, štavu vydusíme na tuk, zaprášime hladkou múkou, zapražíme, zalajeme vodou alebo vývarom, dobre rozmiešame a varíme najmenej 20 minút,
Omáčku precedíme na mäso, pridáme na plátky pokrájanaý špik, uvarený na kocky nakrájaný zeler a spolu poodusíme.
Ako prílohu piodávame dusenú ryžu alebo uvarené zemiaky.
Prajeme dobrú chuť!