Diviačie rebierka na špiku

14.11.2013 00:26

Diviačie rebierka na špiku 

 

 

Potrebujeme: 

 

  1. 700g Diviačieho chrbta 
  2. 40g Masti 
  3. 100g Cibule 
  4. 50g Zeleru 
  5. 20g Hladkej múky 
  6. Soľ 
  7. Čierné korenie 
  8. 50g Špiku

 

Postup: 

 

 

Z očisteného diviačieho chrbta odsekneme čiastočne kosti, nasekáme rebierka a opláchneme ich vo vlažnej vode. Naklepe, po stranách nasekneme, aby sa pri dusení nekrútili. Opečieme ich na rozpálenej masti ana oboch stranách.

V mastiod pečenia opražíme do zlatista nadrobno nakrájanú cibuľu, pridáme celé čierne korenie, zalejeme vodou, vložíme mäso a dusíme pod vekom do mäkka.

Mäkké rebierka vyberieme, štavu vydusíme na tuk, zaprášime hladkou múkou, zapražíme, zalajeme vodou alebo vývarom, dobre rozmiešame a varíme najmenej 20 minút,

Omáčku precedíme na mäso, pridáme na plátky pokrájanaý špik, uvarený na kocky nakrájaný zeler a spolu poodusíme.

Ako prílohu piodávame dusenú ryžu alebo uvarené zemiaky.

 

Prajeme dobrú chuť!