Daniel na zelenom korení

06.11.2013 15:02

Daniel na zelenom korení

 

Potrebujeme: 

 

  • Dančie stehno 
  • Údená slanina
  • Mrkva
  • Soľ
  • Mleté čierne korenie
  • Celé nové korenie
  • Celé čierne korenie
  • Bobkový list
  • Zelené korenie
  • Citrón
  • Cibuľa
  • Koreňová zelenina (mrkva, petržlen, zeler)
  • Smotana na šľahanie
  • Chilli omáčka
  • Hladká múka
  • Bravčová masť
  • Korenie na divinu (jalovec, rozmarín a pod.) 

 

Postup: 

 

Umyté a osušené dančie stehno prešpikujeme slaninou a mrkvou. Na masti speníme nakrájanú cibuľu, koreňovú zeleninu, pridáme citrón, bobkový list, celé a nové korenie. Prešpikované mäso osolíme, okoreníme a v opečieme v pripravenom zeleninovom základe zo všetkých strán. Po opečení mäso podlejeme vodou a za občasného miešania dusíme do mäkka. Uvarené mäso vyberieme, šťavu precedíme, pridáme zelené korenie, chilli omáčku, smotanu. Zmes privedieme do varu a zahustíme múkou. Mäso nakrájame na plátky. Podávame s dusenou ryžou a opekanými zemiakmi. 

 

Prajeme dobrú chuť!