Daniel na zelenom korení
Daniel na zelenom korení
Potrebujeme:
- Dančie stehno
- Údená slanina
- Mrkva
- Soľ
- Mleté čierne korenie
- Celé nové korenie
- Celé čierne korenie
- Bobkový list
- Zelené korenie
- Citrón
- Cibuľa
- Koreňová zelenina (mrkva, petržlen, zeler)
- Smotana na šľahanie
- Chilli omáčka
- Hladká múka
- Bravčová masť
- Korenie na divinu (jalovec, rozmarín a pod.)
Postup:
Umyté a osušené dančie stehno prešpikujeme slaninou a mrkvou. Na masti speníme nakrájanú cibuľu, koreňovú zeleninu, pridáme citrón, bobkový list, celé a nové korenie. Prešpikované mäso osolíme, okoreníme a v opečieme v pripravenom zeleninovom základe zo všetkých strán. Po opečení mäso podlejeme vodou a za občasného miešania dusíme do mäkka. Uvarené mäso vyberieme, šťavu precedíme, pridáme zelené korenie, chilli omáčku, smotanu. Zmes privedieme do varu a zahustíme múkou. Mäso nakrájame na plátky. Podávame s dusenou ryžou a opekanými zemiakmi.
Prajeme dobrú chuť!