Brusnicová Divina so zemiakovými dolkami
Brusnicová Divina so zemiakovými dolkami
Potrebujeme:
- 1kg Diviačieho stehna
- 2 Mrkvy
- 1 Petržlen
- 1/2 Zeleru
- 1/2 Kalerábu
- 1 Malá cibuľa
- 4-5 Strúčikov cesnaku
- 1 Lyžicu octu
- 1 Bobkový list
- 2 Zrnká nového korenia
- 5 Zrniek celého čierného korenia
- 1 Lyžica sušených čučoriedok (prípadne kompótu)
- 3dcl Červeného vína
- 1 Šľahačková smotana
- 1/2 Hrnčeka brusníc
- 1kg Zemiakov
- 3 Varené zemiaky
- 4 Vajcia
- Mleté čierné korenie
- Majoránka
- Soľ
- Olej
Postup:
Nakrájanú koreňovú zeleninu prevaríme v litri osolenej vody, pridáme bobkový list, nové korenie a celé čierne korenie, cibuľu, 2 strúčiky cesnaku a čučoriedky. Pomaly varíme do zmäknutia. Po vychladnutí pridáme ocot a 1 dcl vína. Do vzniknutej marinády dáme mäso a necháme ho odstáť asi 2 dni. (Mäso musí byť úplne ponorené.) Polovicu marinády prelejeme do kuchty aj s mäsom, pridáme 2 dcl červeného vína a varíme 30 – 50 min. (podľa druhu mäsa). Po uvarení mäso vyberieme, omáčku rozmixujeme a pridáme polovicu smotany. Mäso rozporcírujeme a na tanieri dozdobíme lyžičkou brusníc a lyžičkou smotany. Z nastrúhaných zemiakov zlejeme škrobovú vodu, pridáme postrúhané varené zemiaky, pridáme žĺtka, sneh z bielok, majoránku, cesnak, soľ a mleté čierne korenie. Vyprážame na oleji v dolkovej panvici a podávame ako prílohu.
Prajeme dobrú chuť!