Brusnicová Divina so zemiakovými dolkami

14.11.2013 00:30

Brusnicová Divina so zemiakovými dolkami 

 

 

Potrebujeme: 

 

  1. 1kg Diviačieho stehna
  2. 2 Mrkvy
  3. 1 Petržlen 
  4. 1/2 Zeleru 
  5. 1/2 Kalerábu 
  6. 1 Malá cibuľa 
  7. 4-5 Strúčikov cesnaku 
  8. 1 Lyžicu octu 
  9. 1 Bobkový list 
  10. 2 Zrnká nového korenia
  11. 5 Zrniek celého čierného korenia 
  12. 1 Lyžica sušených čučoriedok (prípadne kompótu) 
  13. 3dcl Červeného vína 
  14. 1 Šľahačková smotana 
  15. 1/2 Hrnčeka brusníc 
  16. 1kg Zemiakov 
  17. 3 Varené zemiaky 
  18. 4 Vajcia 
  19. Mleté čierné korenie 
  20. Majoránka 
  21. Soľ 
  22. Olej 

 

Postup: 

 

 

Nakrájanú koreňovú zeleninu prevaríme v litri osolenej vody, pridáme bobkový list, nové korenie a celé čierne korenie, cibuľu, 2 strúčiky cesnaku a čučoriedky. Pomaly varíme do zmäknutia. Po vychladnutí pridáme ocot a 1 dcl vína. Do vzniknutej marinády dáme mäso a necháme ho odstáť asi 2 dni. (Mäso musí byť úplne ponorené.) Polovicu marinády prelejeme do kuchty aj s mäsom, pridáme 2 dcl červeného vína a varíme 30 – 50 min. (podľa druhu mäsa). Po uvarení mäso vyberieme, omáčku rozmixujeme a pridáme polovicu smotany. Mäso rozporcírujeme a na tanieri dozdobíme lyžičkou brusníc a lyžičkou smotany. Z nastrúhaných zemiakov zlejeme škrobovú vodu, pridáme postrúhané varené zemiaky, pridáme žĺtka, sneh z bielok, majoránku, cesnak, soľ a mleté čierne korenie. Vyprážame na oleji v dolkovej panvici a podávame ako prílohu.

 

Prajeme dobrú chuť!